Cukiernie - powiat bytowski
oraz inne firmy z branży nagrodzone przez Orły
Laureaci
Lynx & Wasp Tajskie Lody to lodziarnia, która mieści się przy Alei Franciszka Mamuszki 2 w Gdańsku. Można skosztować tutaj niezwykłych, rolowanych lodów przygotowywanych na oczach klientów. Proces ich produkcji polega na wylaniu masy, dorzucenia do niej ...
Laureaci
Sieć lodziarni Paulo Gelateria cechuje się klasycznymi oraz eksperymentalnymi smakami. Ich lody wyrabiane są według tradycyjnej receptury, z naturalnych składników. Paweł Petrykowski, założyciel firmy, dzięki swojemu 10 letniemu doświadczeniu tworzy ...
Laureaci
Naleśnikarnia "Trąba" z Jastarni, to miejsce, gdzie można zjeść tradycyjne, babcine naleśniki na słodko, na słono. Ale to także miejsce, gdzie można zjeść obiad z całą rodziną, zamówić pyszną przekąskę i napić się włoskiego wina. W lokalu serwuje się ...
Laureaci
Piekarnia-Cukiernia "Eres", mimo że pojawiła się na rynku w 2018 roku zgromadziła rzesze wielbicieli ich wypieków, którzy mogą odwiedzać ją w kilku lokalizacjach w Gdańsku. Dla tych, ceniących swój czas i preferujących dostawę do domu "Eres" przygotowała ...
Laureaci
Cafe Libertas to kawiarnia położona w Gdańsku, przy ulicy Chlebnickiej 37/38. Wyróżnią ją klimat, który przywołuje charakter Wolnego Miasta Gdańsk. Specjalnością Cafe Libertas są ciasta (m. in.: sernik z białą czekoladą, brownie, przekładaniec, tarta ...
Laureaci
Kwaśna Malina - Lody Rzemieślnicze to lodziarnia w Sopocie mieszcząca się przy samej plaży, oferują lody tworzone zgodnie z tradycjami, tylko z naturalnych składników, bez sztucznych substratów. Cenią sobie zadowolenie klienta oraz jakość sprzedawanych ...
Laureaci
Paulo Gelateria to lodziarnia, która została stworzona przez „Mistrza Polskich Lodziarzy” Pawła Petrykowskiego. Posiada on ponad dziesięcioletnie doświadczenie w produkcji lodów i cały czas tworzy nowe receptury. Wszystkie lody są produkowane ze świeżego ...
Laureaci
Piekarnia-cukiernia Eugeniusz Lipiński mieści się przy ul. Słowackiego 53 w Gdańsku. Jej początki sięgają 1990r. - obecnie tworzy ją ok. 80 osób, które pracują dzień i noc, aby zapewnić klientom najlepsze wypieki. Piekarnia-cukiernia specjalizuje się ...