Piekarnia - Cukiernia Dolczewski z Gostynia może pochwalić się ponad 80 letnią tradycją. Została założona w 1927 roku w Siemowie koło Gostynia przez dziadka obecnego właściciela – Jana Dolczewskiego. Od samego początku była to firma rodzinna. Tradycja pieczenia chleba przekazywana jest rodzinnie od trzech pokoleń.
Piekarnia - Cukiernia każdego tygodnia produkuje dwanaście ton wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Firma z Siemowa sprzedaje swoje wyroby na obszarze trzech powiatów.
Tajemnica sukcesu tej firmy to na pewno sprawdzone i tradycyjne receptury i metody wypiekowe. Pieczywo wyrabiane jest tylko i wyłącznie na naturalnym zakwasie. Dzięki stosowaniu naturalnych składników wypieki zawsze wspaniale wyglądają, oraz mają uwodzicielski zapach i niepowtarzalny smak.
Chlubą firmy jest wytwarzany wg starej receptury z mieszanek różnych ziaren Chleb Biskupiański.